Leírás és Paraméterek
Származás:
Franciaország, 1860 – Abate Fétel szerzetes nemesítette.
Hajtásrendszer:
Erőteljes növekedésű, ritkás koronát nevel. Későn fordul termőre, de utána bőtermő és hosszú életű.
Porzói:
Nem öntermékeny. Jó porzói: Conference, Vilmos, Clapp kedveltje, Hardy.
Gyümölcs:
Hosszúkás, megnyúlt, nagyméretű gyümölcs, amely jellegzetes alakjáról könnyen felismerhető. Héja sárgásbarna, napos oldalon rozsdás foltokkal. Húsa fehér, olvadó állagú, lédús, nagyon édes, kellemesen fűszeres ízű.
Érési idő:
Szeptember közepe – vége, teljes érésben különösen ízletes. Hűvös helyen 2–3 hónapig tárolható.
Virágzási idő:
Középkései virágzású, virágai viszonylag ellenállóak a tavaszi fagyokkal szemben.
Talajigény:
Jó minőségű, laza szerkezetű, mélyrétegű, tápanyagdús talajokon fejlődik legszebben. A meszes, kötött talajt nem kedveli.
Gondozás:
Fogékony lehet a varasodásra és baktériumos betegségekre, ezért szükséges a rendszeres növényvédelem. A metszést és ritkítást jól tűri. Érése előtt érdemes szedni, hűvös helyen utóérlelni.
Ültetés:
Napfényes, meleg fekvésű helyre való. Ősszel vagy tavasszal ültethető, tőtávolság: 4–5 méter. Porzófajta biztosítása szükséges.
Csomagolhatóság | terjedelmes |
Gyümölcstermés ideje | szeptember |
Virágzási idő | április |